Skip to main content

Vier landgenoten maken kans op plaats in All Star Team

Vier landgenoten maken kans op een plaats in het All Star Team van de Champions League. De stembussen zijn geopend.

Advertentie

Angela Malestein (foto) maakt kans de beste rechterhoekspeler van het Europese toptoernooi te worden. Bij de laatste zestien werd Ferencvaros uitgeschakeld door RK Krim Meractor. Op haar positie heeft de Oranjedame concurrentie van onder meer Marit Jacobsen (Team Esbjerg) en Jana Knedlikova (Vipers Kristiansand).

Dione Housheer
Ook kan er gestemd worden op Laura van der Heijden (Borussia Dortmund) en Yvette Broch (CSM Bucuresti). De routiniers zijn niet weg te denken uit de Champions League en hebben de afgelopen maanden op het hoogste podium veel indruk gemaakt. Broch speelde in Roemeense dienst nog twee kwartfinalewedstrijden, maar moest uiteindelijk voor Team Esbjerg buigen.

Dione Housheer kan in haar debuutseizoen in de Champions League de ‘Rookie’ van het All Star Team worden. Er kan in die categorie op de schutter van Odense HC en Oranje gestemd worden, maar onder meer ook op Pauletta Foppa (Brest Bretagne) en Csenge Fodor (Györ).

In Boedapest
Tot 1 juni kan er hier gestemd worden. Op vrijdag 3 juni vlak voor de Final4 van de Champions League in Boedapest wordt het sterrenteam bekend gemaakt. Op Hongaars grondgebied strijdt Debbie Bont met Metz Handball om de eindzege.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie