Skip to main content

Vier punten en kritische tonen tijdens eerste week onder Tijsterman

By 12 oktober 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Monique Tijsterman heeft de eerste interlandweek als bondscoach van de Oranjedames doorstaan. Twee zeges zijn geboekt, maar ook waren er kritische tonen te horen.

Advertentie

Twee keer gespeeld, twee zeges. Doelsaldo van plus 32. Tel daar de remise van Duitsland tegen Wit-Rusland (24-24) bij op en Tijsterman kan als groepshoofd terugkijken op een succesvolle eerste week van de nationale damesploeg onder haar leiding.

In uitverkocht Almere lieten Tess Wester en consorten zich weer aan het publiek zien. Maxime Struijs pakte onder Tijsterman haar kans en in Kreta kregen Harma van Kreij en Tamara Haggerty speelminuten. Tegenover de NOS was aanvoerder Danick Snelder kritisch over de aanstelling van Tijsterman.

Internationale ervaring
“Ik vind het jammer zoals alles is gelopen”, deelde Snelder over het stoppen van de samenwerking met Manu Mayonnade. “Het is na de Olympische Spelen allemaal zo snel gegaan. Het was uiteindelijk voor ons toch ook een verrassing.”

Advertentie

Dat heeft de captain ook richting Tijsterman uitgesproken. “De jongere speelsters vinden dit echt een prima keuze. Met name de ouderen zijn wat kritisch”, aldus de nieuwe bondscoach. “Zij wilden een coach met meer internationale ervaring. En dat mag ook, hè. Dat is ook prima. Ik heb daar ook met ze over gesproken. Want we moeten uiteindelijk met z’n allen dezelfde kant op, richting het WK waar we een titel hebben te verdedigen.”

Wereldtitel verdedigen
Het ticket voor het EK in 2022 zal mede door de gemakkelijke start van de kwalificatiefase heus volgen. Uitkijken in Wit-Rusland en minstens één keer van het Duitsland van Henk Groener winnen. Maar eerst de focus op het WK in Spanje.

Snelder: “Dit is het nieuwe plan en nu moeten we gewoon door. Ik wil supergraag die wereldtitel verdedigen straks in december. En iedereen bij ons heeft ondertussen wel geleerd te roeien met de riemen die we hebben. Zo sta ik er ook zeker in. Dus ik ga met een positief gevoel vooruit.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie