Dit zijn de vier stadions van het EK 2018

By 9 januari 2018Europa, Voorpagina

Op vrijdag 12 januari start in Kroatië de dertiende editie van het EK voor heren. Verdeelt over vier speelsteden zullen de beste zestien landen van Europa gaan uitmaken wie zich uiteindelijk mag kronen tot kampioen van het continent.

Advertentie

Zoals tijdens ieder eindtoernooi zijn er ook deze jaargang weer pareltjes van stadions te bewonderen. Het kleinste stadion biedt plaats aan zo’n 3.700 toeschouwers. In het grootste onderkomen passen meer dan 18.000 handbalfans! Een overzicht:

Žatika Sports Centre
Het multifunctionele Žatika Sports Centre werd gebouwd in 2008 en organiseerde spraakmakende sportevenementen zoals het WK voor heren in 2009 en verschillende Davis Cup-tenniswedstrijden. De totale oppervlakte van de hal is ongeveer 14.000 vierkante meter en heeft een capaciteit van ongeveer 3.700 zitplaatsen.

Arena Varaždin
De Arena Varaždin heeft een capaciteit van 5400 toeschouwers. Het stadion werd al eerder gebruikt tijdens het WK handbal in 2009 en het EK voor vrouwen in 2014. De arena dient als een belangrijke trekpleister voor het nieuwe deel van de stad.

Advertentie

Spaladium Arena
De Spaladium Arena is een gloednieuwe multifunctionele sport- en entertainmentarena in Split. Het stadion met 12.000 zitplaatsen is flexibel in te zetten voor sport- en muziekevenementen. De Spaladium Arena is ontwikkeld om te voldoen aan alle eisen en dimensies van richtlijnen van het Internationaal Olympisch Comité.

Zagreb Arena
De Zagreb Arena is de grootste sporthal van Kroatië. Hij werd gebouwd in 2008 met het oog op het organiseren van het WK handbal in 2009. Vanwege zijn schoonheid en multifunctionaliteit is de Zagreb Arena een nieuw architectonisch symbool geworden van de Kroatische hoofdstad. De arena is ontworpen voor 15.022 toeschouwers, maar indien nodig kan de zaal plaats bieden aan maximaal 18.600 toeschouwers.

Zelf meedoen aan het EK? 
Dat kan! Bij Zweeler krijg je 37 miljoen euro budget om vijf landen te kiezen waarvan jij denkt dat ze de meeste punten gaan halen op het EK. Meedoen kan voor slechts vijf euro en je krijgt er ongelofelijk veel spelplezier voor terug. In totaal is er zo’n 250 euro aan prijzen te verdelen en dit bedrag loopt alleen maar op naarmate er meer handbalfans meedoen. Aanmelden voor het EK spel doe je hier.

Advertentie