Vierde groepszege Oranje, Frankrijk volgende tegenstander

By 2 augustus 2021augustus 13th, 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Nederland is door een groepsoverwinning op Montenegro (30-29) tweede in groep A geworden. Door de vierde zege op de Olympische Spelen treft de nationale ploeg in de kwartfinale Frankrijk.

Advertentie

Tegen Montenegro kon Oranje bij een nederlaag plek twee in de poule nog kwijtraken en zo gekoppeld worden aan titelhouder Rusland. Alleen bij 5-6 keek Nederland, waar Larissa Nusser de plaats van Lois Abbingh overnam en in beide helften even inviel, tegen een achterstand aan.

Vooral in de snelle tegenaanval wisten de Oranjedames Montenegro te pijnigen. Debbie Bont, Danick Snelder – een prachtige draaibal – en Angela Malestein zorgden voor het gaatje van vier doelpunten (11-7).

Slordig
Ook jongelingen speelden in Tokio een mooie rol. In balbezit lieten Dione Housheer, Bo van Wetering en Merel Freriks zien te kunnen scoren. Na 17-12 bij rust liep Nederland uit naar 24-16.

Advertentie

In de slotfase zakte een slordig Nederland, zo ging een vlieger mis, ver terug. Montenegro kwam terug van acht achter. Op tijd klonk voor de formatie van Manu Mayonnade het verlossende eindsignaal.

Rio de Janeiro
Op woensdag moet Oranje langs Frankrijk om de halve finale te halen. Ook op de vorige Spelen in Rio de Janeiro kwamen beide ploegen elkaar tegen. Toen wist Frankrijk nipt te winnen (23-24). De speeltijd wordt later vandaag bekend.

Doelpuntenmakers Oranje: Laura van der Heijden 5, Debbie Bont en Danick Snelder 4, Merel Freriks, Martine Smeets, Dione Housheer en Angela Malestein 3, Bo van Wetering en Inger Smits 2 en Kelly Dulfer 1.

Advertentie