‘Vierpuntenweekend’ onder de degradatiestreep

By 4 november 2016Eredivisie, Voorpagina

In de eredivisie voor dames staan twee interessante confrontaties op het programma. Met het degradatiespook in de nek treffen vier laagvliegers elkaar in het ‘vierpuntenweekend’.

Advertentie

Een vierpuntenduel: een wedstrijd tegen de directe concurrent, waar jij twee punten kunt winnen en daarmee bij voorbaat de concurrent van puntwinst afhoudt. Voor SEW, Borhave, E&O en Kwiek staat zo’n pot dit weekend op het programma. Het gat met de veilige zesde plaats van VZV is drie punten of meer.

Met vier punten uit acht duels gaat SEW zaterdagavond op bezoek bij E&O. Het verschil op de ranglijst is slechts één punt. Een belangrijk duel. In de laatste drie wedstrijden vergaarden de gasten uit Noord-Holland liefst vier punten. E&O sleepte onlangs in eigen huis tegen VZV een puntje (25-25) uit het vuur.

Freriks en Oostveen
Sinds het vertrek van Mariël Beugels (VOC) moeten de Emmenaren het hebben van het scorend vermogen van jeugdinternational Merel Freriks. De selectie van SEW is beter gebalanceerd. Bij de Westfriezen is Amy Oostveen de speelster die in de gaten gehouden moet worden. De jongeling kwam deze zomer over van eerste divisionist Fortissimo.

Zondagmiddag staat in Overijssel een derby op het programma: Borhave ontvangt Kwiek. Een duel tussen twee ploegen die onder de degradatiestreep bivakkeren. Na winstpartijen tegen E&O en VZV wacht de Bornse promovendus al een maand op punten. Met Kwiek krijgt het team van Rik Philips de puntloze nummer laatst op bezoek.

Stand onder de degradatiestreep (gespeeld-punten):
7. SEW 8-4
8. Borhave 8-4
9. E&O 8-3
10. Kwiek 8-0

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie