Vipers Kristiansand neemt Champions League mee terug naar Noorwegen

By 31 mei 2021Buitenland, Voorpagina

Het Noorse Vipers Kristiansand is door Champions League-overwinningen op CSKA en finalist Brest Bretagne het beste clubteam van Europa geworden.

Afgelopen weekend rekenden de Noorse dames in de halve finale af met CSKA. De Russinnen werden met 33-30 geklopt. Daarvoor had Brest Bretagne titelhouder Györ, dat op zondag met het brons aan de haal ging, van de troon gestoten (27-25).

Henny Reistad
In de eindstrijd in Boedepast scoorde Vipers Kristiansand er al voor rust lustig op los. Onder meer door de scoringsdrift van jongeling Henny Reistad, ze kwam tijdens de Final4 tot 22 doelpunten, klonk bij 14-18 het rustsignaal.

In de tweede helft was de Franse opponent waar Ana Gros acht keer scoorde niet bij machte op gelijke hoogte te komen. Met twaalf stops (30%) bleek ook de ervaren goalie uit Noorwegen Katrine Lunde een te grote sta-in-de-weg voor Brest Bretagne.

Eerste keer
Bij 28-34 klonk het laatste fluitsignaal en gingen de speelsters van Vipers Kristiansand hossend van het veld. Het is de eerste keer in de clubhistorie dat de ploeg in het roze en wit de Europese hoofdprijs mee naar Noorwegen mag nemen.