Vipers presenteert Nederlandse WK-gangers

Hanne van Rossum, Tamara Haggerty en Rinka Duijndam (van links naar rechts op de foto) zijn vandaag gepresenteerd bij hun nieuwe club HSG Bad Wildungen Vipers. De jeugdinternationals melden zich met WK-ervaring in Duitsland.

Advertentie

De club uit de Duitse Bundesliga shopte deze lente in de eredivisie. Keepster Duijndam en cirkelspeelster Haggerty komen over van verliezend bekerfinalist Quintus. Linkspoot Hanne van Rossum wist de club te overtuigen van haar kunnen bij het Overijsselse Kwiek Raalte.

https://www.instagram.com/p/BIC5x3jB5am/?taken-by=anouknieuwenweg

Het Nederlandse trio voegt zich binnen de lijnen bij Anouk Nieuwenweg. De linkshander verlengde onlangs bij de Vipers. Met Tessa Bremmer kent de club tevens een coach van Nederlandse bodem.

Negende in Rusland
Begin juli waren de Nederlandse speelsters in Duitse dienst actief op het WK onder twintig. In Rusland werd na een serie goede wedstrijden het kampioenschap afgesloten op een knappe negende plaats. In de achtste finale werd verloren van Duitsland. Aanwinst Duijndam werd in de strijd om de negende plaats de vrouw van de wedstrijd, door op een beslissend moment een 7-meter te stoppen.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Katharina Jäger, www.vipers-handball.deAdvertentie