Skip to main content

Virus daagt Hurry-Up uit: “Kunnen we weer bovenin meedraaien?”

By 30 april 2020BENE-league, Voorpagina

De uitbraak van het coronavirus zorgt bij Hurry-Up uit Zwartemeer voor veel vertraging tijdens de contractonderhandelingen. Dat laat technisch manager Manuel Kremer weten op RTV Drenthe.

Advertentie

“Normaal gesproken hebben we rond februari of maart een groot gedeelte van de selectie al rond”, legt Kremer uit. Noah van Wieringen is tot nu toe de enige versterking van Hurry-Up. Kremer heeft met Sander Bos (17) en Harm Meijer (19) weten te verlengen. Van de Tsjech Jakub Kastner wordt afscheid genomen.

“Je kunt als club de belangrijkste wedstrijden van het jaar niet spelen. Dan loop je heel veel inkomsten mis”, noemt Kremer een probleem van Hurry-Up. Ook is niet zeker wanneer het volgende seizoen in de BENE-League kan starten. De financiële en sportieve onzekerheden zorgen tijdens contractonderhandelingen voor veel vertraging.

Proeftraining
“We hebben ervoor gekozen, in tegenstelling tot competitiegenoten, om aflopende contracten niet direct te laten ontbinden”, legt Kremer uit. “Deze lopen eind mei af. We doen een beroep op het begrip van de spelers voor de situatie. Een aantal van hen heeft zelfs gezegd dat we de laatste maand niet hoeven uit te betalen.”

Advertentie

“Normaal gesproken als je een speler interessant vindt nodig je hem uit en doet hij een proeftraining mee. Dan kan hij sfeer proeven bij de vereniging en het team. Dat is nu niet mogelijk”, vertelt de oud-doelman van de Zwartemeerders en E&O.

Zonder publiek
De grootste uitdaging na de zomer is volgens Kremer simpel te omschrijven: “Budget. Je weet niet hoe het gaat zijn als we bijvoorbeeld zonder publiek moeten gaan spelen. Dan missen we heel veel inkomsten. Dat is voor een club als Hurry-Up, waar 500 tot 600 mensen komen kijken, een hard gelag.”

“Natuurlijk staat er na de zomer een ploeg”, besluit Kremer. Die voor het tv-interview is uitgeweken naar een pleintje achter de hal in Zwartemeer. “Alleen de vraag is: kunnen we meedraaien bovenin en weer een aanval op de top-4 doen. Dat weet ik niet. Dat ligt aan behoorlijk veel factoren.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion 5 Comments