Skip to main content

Visser: “Als zelfvertrouwen groeit heb je een kans”

By 30 november 2017Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Als analist voor Ziggo Sport liet ze zich vorige week zien: Maura Visser (32). Een jaar geleden schitterde ze op het EK in Zweden. Op dit moment is de spelmaakster zwanger en maakt ze geen deel uit van de nationale ploeg.

Advertentie

“Het was wel leuk om te doen, hoor”, is Maura Visser bescheiden over haar optreden op de televisie. Als meervoudig Oranje-klant gaf ze, aangegeven door presentator Bas van Veenendaal, duiding bij het spel van de nationale damesploeg en het aanstaande WK. “Misschien ben ik er tijdens de wedstrijd tegen Duitsland weer bij.”

Jammer
Terwijl de WK-koorts stijgt, werkt Visser in rust clubtrainingen af bij SG BBM Bietigheim. “Ik weet al een tijdje dat de situatie zo is”, begint de spelverdeelster over haar zwangerschap. “Ik krijg er iets heel moois voor terug. Nu het WK dichtbij is vind ik het wel heel jammer dat ik niet mee kan spelen. Het is zoals het is.”

“Ik krijg er iets heel moois voor terug”

Als kersverse analist laat Visser haar licht schijnen over de kansen van Oranje. “Een nieuwe finale is mogelijk”, is ze stellig. “Maar dat hangt van zoveel factoren af. Belangrijk is dat de ploeg in de poulefase vertrouwen gaat krijgen. Vorig jaar begonnen we het EK met verlies tegen Duitsland. Dan lijkt alles de verkeerde kant op te gaan. Gelukkig kwam tegen Frankrijk het omslagpunt.”

Advertentie

Eindhoven
Sterspelers Polman en Groot krabbelen terug van respectievelijk een zwangerschap en blessure. Volgens Visser is dat geen reden om te twijfelen aan de mogelijkheden van Nederland. “Soms zijn er spelers die bij hun club niet lekker in vorm waren, maar tijdens een EK of WK in het toernooi groeien. Als zelfvertrouwen groeit heb je een kans. Ook komt er een bepaalde geluksfactor bij kijken. Of een bal via de paal binnenvalt of eruit gaat.”

“Ook komt er een bepaalde geluksfactor bij kijken”

In Eindhoven maakte Visser nog maar eens kennis met de enorme populariteit van de nationale damesploeg. “En het was niet eens een boeiende wedstrijd”, lacht ze. “De sfeer was fantastisch. Een bevestiging dat de ploeg heel goed bezig is. Heel erg goed voor de sport.” De Haagse hoopt na de geboorte van haar kindje weer op topniveau te komen.

Kanaal 13
Zaterdagavond om 18:00 opent de formatie van Thomsen het eindtoernooi tegen Zuid-Korea. Het duel is live te zien op kanaal 13 van Ziggo Sport.

Foto: FotoReza

Advertentie