Skip to main content

V&L weet door Steijns weer wat winnen is

By 21 februari 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

Eredivisionist V&L heeft gisterenmiddag in eigen huis een reeks van verliespartijen doorbroken. Tegen Borhave voorkwam Danee Steijns nederlaag tien op rij: 29-20

Advertentie

Voorafgaand aan het thuisduel met de hekkensluiter uit Borne wist V&L voor het laatst in november 2021 te winnen. Toen waren de Zuid-Limburgers veel te sterk voor DSVD. Daarna volgden negen nederlagen.

Tien keer raak
Tegen Borhave leek het ook weer mis te gaan. De gasten uit Overijssel, op zaterdagavond nog gelijk tegen BFC, gingen bij 10-11 rusten. Na de pauze herpakte V&L zich waarbij Steijns een hoofdrol opeiste.

De 21-jarige rechterhoekspeelster scoorde in het tweede half uur in Geleen liefst tien keer. Door de vorm van Steijns walste V&L alsnog over Borhave, dat Noah Timmermans geblesseerd zag uitvallen, heen. Na een uur spelen was het verschil negen in het voordeel van de thuisploeg.

Degradatiestreep
De winst smaakt niet alleen zoet voor V&L, maar is ook nog van levensbelang. Doordat punten lange tijd uitbleven naderden de Zuid-Limburgers de degradatiestreep. Door de thuiszege op Borhave is het verschil met nummer negen Fortissimo weer even twee punten.

Foto: FotoReza

Advertentie