Vlijm’s Hurry-Up krijgt langzaam vorm

Terwijl Martin Vlijm met Targos Bevo verwikkelt is in een hevige strijd om het landskampioenschap, werkt zijn nieuwe club op de achtergrond aan het nieuwe seizoen. Gisteren werd Slawek Piwowarczyk gepresenteerd als assistent van de Amsterdamse prijzenpakker.

De 42-jarige Piwowarczyk komt over van buur HVC. Bij de hoofdklasser uit Barger-Compascuum was de Pool de afgelopen twee jaar hoofdtrainer van de herenselectie. Piwowarczyk, zelf voormalig jeugdinternational van Polen, wordt de rechterhand van Vlijm in de BENE-League. JMS/Hurry-Up zocht een opvolger voor Martin de Hoop, die een nieuw avontuur aangaat in Duitsland.

Keeper en linkspoot
Voor het nieuwe seizoen is de kersverse kandidaat van de BENE-League nog op zoek naar een sluitpost en een linkspoot. In een eerder stadium trok de Zwartemeerse ploeg Sven Hemmes aan, als vervanger van de vertrekkende doelmannen Grouwe en Voogt. Hemmes geldt als derde doelman van het keepersgilde van Hurry-Up. De nieuwe ploeg van Vlijm had tevens de pijlen gericht op linkshander Toby Trouw van rivaal E&O. Echter besloot de Rotterdammer te verlengen in Emmen.

De Vries aan de slag bij dames
Gelijk met de komst van Piwowarczyk maakte Hurry-Up bekend dat Nanno de Vries de nieuwe trainer/coach wordt van de damesploeg. De 54-jarige Zwartemeerder was, met enkele uitstapjes daargelaten, vrijwel zijn hele handbalcarrière actief binnen Hurry-Up. Het eerste damesteam van de Drentse club komt uit in de landelijke Hoofdklasse A.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Jasper SteenhuisJoin the discussion 9 Comments