VOC blijft ook in Cothen ongeslagen

By 12 oktober 2020Competities, Eredivisie, Voorpagina

Titelhouder VOC heeft nog niet verloren in de eredivisie. Gistermiddag bleven de Amsterdammers ook in Cothen overeind.

Advertentie

In Utrecht stond het treffen tussen promovendus Fortissimo en VOC op het programma. Het was samen met SEW – HandbaL Venlo de enige partij in de eredivisie.

Debuterende scheidsrechters
Op bezoek bij de nieuwkomer in de eredivisie volgde VOC het voorbeeld van SEW. De formatie van Rachel de Haze legde Fortissimo na 13-16 over de knie. Na rust kwam VOC niet meer in de problemen: 21-30.

Het eredivisieduel stond onder leiding van twee debuterende scheidsrechters: Carlijn Kleinpenning en Roos van Beek. De tieners behaalden onlangs de benodigde papieren op het hoogste niveau uit te komen en werden voor het treffen in Cothen aangewezen.

VZV
Door de competitiezege komen de Amsterdammers op zes punten uit drie duels. Ook VZV is nog ongeslagen op het hoogste niveau. De ploeg uit ‘t Veld heeft een wedstrijd minder gespeeld, omdat het afgelopen weekend door een besmetting binnen de trainingsgroep niet in actie kwam.

Fortissimo wacht nog altijd op de eerste zege. In vier duels sprokkelden de vrouwen van Willem-Jan Ruder één punt bij elkaar. In de vorige speelronde deelden BFC en Fortissimo, beide vorig seizoen nog actief in de eerste divisie, de punten.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie