Skip to main content

VOC en Dalfsen winnen eerste slag om finaleplaats

VOC en Dalfsen hebben hun eerste wedstrijd in de halve finale om het landskampioenschap weten te winnen. Een herhaling van de eindstrijd van vorig jaar behoort tot de mogelijkheden.

Advertentie

In Limburg ontdeed VOC zich van verrassing V&L. Na een stroeve start van beide kanten liep de formatie van Bert Bouwer bij 5-6 voor het eerst uit. Na de thee werd het gat vergroot door de ploeg van wk-finalist Michelle Goos. Via 11-18 werd het uiteindelijk 16-24, waardoor de return een formaliteit lijkt. De Amsterdammers kunnen zich, naast de bekerfinale, gaan opmaken voor de titelstrijd.

Dalfsen uit dip
In het Oosten sloeg Dalfsen de eerste slag. De ploeg van Portengen lijkt uit een vormdip te zijn en stuurde favoriet Quintus, dat dit seizoen veel credits verdiend door fris handbal, met een nederlaag huiswaarts. In de rust stonden de wit/groenen van Curescu nog voor (12-13), maar na zestig minuten had de regerend landskampioen de rollen omgedraaid: 25-21. Zondag staat de zinderende return in Kwintsheul op het programma.

Ziggo Sport-commentator Raymond Koning was zaterdagavond aanwezig in Overijssel. De verslaggever stond te kijken van de derde overwinning op rij van de jonge dames van Portengen. Vorige week werd in Amsterdam gewonnen van VOC. Waar de landstitel lange tijd een simpele prooi leek voor de ploeg uit de hoofdstad, lijkt Dalfsen zich officieel gemeld te hebben voor titelprolongatie.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie

Join the discussion 9 Comments