Skip to main content

VOC haalt in speciale tenues punten en geld op voor oorlogsslachtoffers

Niet in het gebruikelijke groen-zwart, maar gehesen in blauw met een beetje geel nam VOC het gisteravond in de eredivisie op tegen SEW. De Amsterdammers scoorden niet alleen twee punten (35-28), maar haalden ook geld op voor oorlogsslachtoffers in Oekraïne.

Advertentie

In samenwerking met hoofdsponsor OTTO Workforce zette VOC in de midweek een actie op touw. In blauw-gele shirts liet de landskampioen zich tegen SEW zien. Na de pot met de provinciegenoten zijn de tenues geveild en de opbrengst gaat naar oorlogsslachtoffers in Oekraïne.

20-17
Na 8-6 liep VOC op eigen parket uit naar een verschil van vijf. Lynn Kuipers zorgde van afstand voor de 11-6. Vlak voor het rustsignaal stelde Noëlle Kistemaker namens de gasten uit Nibbixwoud, waar Arthur Langedijk plaats gaat maken, al orde op zaken (14-14).

Na 17-17 wist VOC competitiegenoot SEW te breken. Langedijk vluchtte na de 20-17 van Zola Amsen de time-out in. In het slotkwartier kwam de derde overwinning in één week voor VOC niet meer in gevaar.

HandbaL Venlo
Op meerdere manieren een betekenisvolle avond voor de Amsterdammers. Ook concurrent in de top HandbaL Venlo zegevierde, Fortissimo moest er in Noord-Limburg met 32-15 aan geloven, waardoor VOC de koppositie moet delen.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie