VOC ontsnapt bij promovendus Borhave

By 21 november 2016Eredivisie, Voorpagina

Het klimaat in Borne was afgelopen weekend, ondanks de herfstige omstandigheden buiten, hartverwarmend. Borhave ontving lijstaanvoerder VOC en maakte het de gasten in de tweede helft bijzonder moeilijk. Op basis van individuele kwaliteit wisten de gasten uiteindelijk averij te ontlopen: 21 – 24.

Borhave begon goed aan de wedstrijd en nam brutaal een 2-0 voorsprong. VOC kwam hierna echter op stoom en kantelde de stand naar 2-6. De toon was gezet. Borhave kwam uiterst moeizaam tot scoren en zag de Amsterdammers zodoende uitlopen naar 7 – 14 bij rust.

Pauze
Na de rust traden de gastvrouwen als herboren aan, ze wilden zich nog niet gewonnen geven. Borhave kwam terug tot 14 – 15, maar zag vervolgens toch weer hoe bekerhouder VOC het inititatief nam en de eindstand bepaalde op 21 – 24.

De eredivisie heeft nu een pauze, omdat het nationale team zich gaat voorbereiden op het Europees kampioenschap. De competitie ligt stil tot na de jaarwisseling. Borhave heeft nog wel een bekerwedstrijd tegen DSVD uit Deurningen.