VOC wint reservestrijd, ook zege Fortissimo, E&O en DSS

De reservestrijd in de top van de eerste divisie is afgelopen zaterdagavond met overtuiging door koploper VOC 2 uit Amsterdam gewonnen: 25-34.

In Wognum waren de bezoekers uit de hoofdstad halverwege de partij al op weg naar de tiende overwinning van het seizoen (11-17). In de tweede helft kon SEW 2, tot dan de nummer twee op de ranglijst, het niet spannender maken.

Dertien keer Matthaei
De tiende van Zenzi Matthaei (foto) betekende even het verschil van elf (15-26). Op de vloer van SEW 2 kwam de cirkelspeelster uiteindelijk tot dertien doelpunten. Namens de thuisploeg prikte Naomi Gooyers zeven keer raak.

Door het resultaat blijft VOC 2 ongeslagen aan kop gaan. SEW 2 moet plaats twee aan Fortissimo overgeven. In Cothen versloegen de groen-zwarten, vorig jaar nog actief in de eredivisie, de opleidingsploeg van Quintus: 36-29.

De Groot en De Ruyter
Ook op zaterdagavond: een ruime overwinning van E&O op middenmoter Foreholte (37-24) en DSS sterk tegen concurrent Voorwaarts. Na 19-8 bij rust werd het in Heemskerk 35-26 voor de nieuwe nummer vijf van de eerste divisie. Met de gasten uit Twello op bezoek waren Angelique de Groot (tien goals) en Kim de Ruyter (negen) goed voor meer dan de helft van de treffers van DSS.