Skip to main content

”Dit voelt als 10.000 orgasmes achter elkaar”

Oranje-international en boegbeeld Fabian van Olphen won afgelopen weekend met zijn ploeg SC Magdeburg de Duitse beker. Aanvoerder van Olphen mocht na een spannende finale tegen SG Flensburg-Handewitt (32-30) de beker omhoog houden. Na tien jaar in Magdeburg kon van Olphen zijn prachtige carrière bekronen met een titel als aanvoerder. ”Dit is niet met woorden te beschrijven”.

Advertentie

In een interview met de Duitse website handball-world.com beschrijft van Olphen zijn gevoel na afloop van de gewonnen finale. ”Heb je wel eens 10.000 orgasmes achter elkaar gehad? In één nacht? Zo voelt dit geloof ik. Het is gewoon niet te beschrijven.”

Voor de Nederlandse aanvoerder met de veelzeggende bijnaam Tulpe is het zijn eerste hoofdprijs als aanvoerder bij de club waar hij al 10 jaar voor actief is. Van Olphen kwam in 2006 over van TuS N-Lubbecke, won in 2007 de EHF Cup en is al vanaf 2008 aanvoerder van de traditierijke club. ”Dit voelt geweldig. Dat ding zo de lucht in te mogen houden was voor mij een hele grote droom. Ik speel hier al 10 jaar, ben aanvoerder. Met 35 jaar dit nog één keer te mogen beleven is geweldig.”
Advertentie

Join the discussion 47 Comments