Skip to main content

Volendam – Aalsmeer verzet door EK

Het BENE-Leagueduel tussen Volendam en Aalsmeer gaat dit weekend niet door. Dat meldt NH Nieuws.

Advertentie

Beide clubs hebben met elkaar besloten om de Noord-Hollands derby te verzetten, omdat EK-gangers nog in Hongarije zijn. Namens Aalsmeer zijn Samir Benghanem en de ingevlogen René de Knegt bij de nationale ploeg aangesloten.

Corona
Florent Bourget en Dennis Schellekens hebben het oranje van Volendam twee weken lang ingeruild voor dat van het Nederlands team. Overigens zijn Benghanem en Schellekens in Boedapest besmet geraakt en in isolatie.

Voorzitter van Aalsmeer Mike van der Laarse over de verzetting: “Buiten dat sommigen corona hebben, moet je niet willen om zaterdag al weer te spelen. Die mannen hebben in korte tijd zoveel wedstrijden gespeeld.”

LIONS en Sporting Pelt
Ook LIONS (Jasper Adams, Ivo Steins) en Sporting Pelt (Thijs van Leeuwen, Robin Schoenaker, Tommie Falke) hebben spelers op het EK zitten en moeten aankomend weekend de competitie hervatten. Over Bevo – LIONS en Sporting Pelt – AtomiX is nog niets bekend.

Eerder deelde competitiemanager Gesinus Huistra mee dat de eerste speelronde van de BENE-League in 2022 ondanks dat Oranje de hoofdfase heeft gehaald gewoon doorgaat: “De zestiende competitieronde staat nog gewoon vast op 29 en 30 januari. De clubs mogen echter altijd in onderling overleg een aanpassing op de kalender maken.”

Foto: FotoReza

Advertentie