Skip to main content

Volendam bevestigt komst van Axt

Thimo Axt (17) draagt vanaf de zomer het oranje-zwart van Volendam. De talentvolle rechterhoekspeler komt over van Quintus.

Advertentie

Afgelopen zaterdag werd Axt na degradatie van Quintus naar de eredivisie al uitgezwaaid in Kwintsheul. Gefluister over zijn gang naar Volendam ging rond. Ook doelman Evan de Lange volgt trainer/coach Geert Hinskens naar het vissersdorp.

Volendam bevestigt op haar website de komst van Axt. De jeugdinternational over zijn transfer: “Volendam is een club die meedoet aan de top. Dit is dus een grote stap voor mij waar ik veel mogelijkheden zie om mij verder te ontwikkelen. Ik ga er keihard aan werken om mijn minuten te mogen maken voor Volendam en wat te kunnen betekenen voor de club.”

Bij de finalist vult Axt het gaatje dat Filip Pettersson gaat achterlaten. Na een verhuurperiode keert de rechterhoekspeler terug naar thuisland Zweden.

Advertentie

Vaste waarde worden
Bij Volendam gaat de de aanwinst uit Rotterdam opnieuw onder Hinskens werken. De oefenmeester liet Axt in het tenue van Quintus debuteren in de BENE-League en heeft zelf ook bij Volendam getekend.

Hinskens: “We hopen dat hij bij Volendam de komende jaren kan uitgroeien tot een vaste kracht aan de rechterkant. Voor Thimo is het belangrijk dat hij veel minuten gaat maken aankomend seizoen in zowel heren 2 als heren 1. Dat is op dit moment het belangrijkste in zijn ontwikkeling.”

Lucas Schneider
Axt is de derde versterking van Volendam. Naast De Lange heeft ook de Duitser Lucas Schneider in Noord-Holland een krabbel gezet. De rechteropbouwer komt over van tweede Bundesliga-club TuS Ferndorf.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie