Skip to main content

Volendam en Aalsmeer zetten volgende stap richting finale

In speelronde acht van de HandbalNL League hebben koplopers Volendam en Aalsmeer geen fout gemaakt waardoor de best-of-three voor de provinciegenoten steeds dichterbij komt.

Advertentie

Na een uitstekende eerste helft (10-18) kwam Volendam in Zwartemeer nog met de schrik vrij. Tegen het bestrafte Hurry-Up, door puntenmindering moeten de Drenten opeens vrezen voor de eredivisie, werd het na een spannende slotfase 24-27 voor de bezoekers uit Noord-Holland.

Goede verdediging
In de eerste helft stond de dekking van Volendam met Dennis Schellekens onder de lat als een huis. Ook schutters Zlatko Pavicevic en Abou Fofana hadden het vizier op scherp staan. Door slordigheden bij de formatie van Mark Ortega kon Hurry-Up onder leiding van zesvoudig doelpuntenmaker Ronald Suelmann nog terugkomen tot 22-24.

Aalsmeer kende gelijktijdig geen enkele moeite met Quintus: 17-30. Bij rust was het al 7-14 voor de gasten waar linkerhoekspeler Donny Vink de meeste goals maakte.

Negen van Leunissen
Ook LIONS blijft nog kansrijk voor de eindstrijd om de schaal. In eigen huis haalden de Zuid-Limburgers uit tegen Bevo waar Dario Polman niet fit was en Niek Jordens door een zware knieblessure ontbrak. Na 19-11 bij rust en 30-15 werd het liefst 38-23 voor de Zuid-Limburgers.

Robin Leunissen maakte er namens LIONS negen tegen Bevo. Volendam (veertien punten), Aalsmeer (twaalf) en LIONS (elf) gaan in de laatste twee speelrondes uitmaken wie er om de landstitel gaan spelen.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie