Volendam en Hurry-Up op drempel kruisfinale

By 23 maart 2017Eredivisie, Voorpagina

In kampioenspoule B staat vanavond een cruciaal inhaalduel op het programma. Op Noord-Hollandse grond neemt de winnaar van de wedstrijd tussen Kras/Volendam en JMS/Hurry-Up een voorschot op een plaats in de kruisfinale.

Advertentie

Met ieder vijf punten gaan de beide opponenten aan kop in de zware groep. Met een beter doelsaldo mag de formatie van Piotr Konitz zich de lijstaanvoerder noemen. Volendam en Hurry-Up geven Targos/Bevo (2 punten) en Oosting/E&O (0 punten) na de eerste drie duels het nakijken.

Puntendeling
Wegens de Europese duels van Hurry-Up, aanstaande zaterdag wacht het Slowaakse HKM Sal’a in Emmen, wordt het topduel vanavond om 18:30 aan De Dijk afgewerkt. De winnaar komt op liefst zeven punten en zal zich vlot daarna kunnen verzekeren van een ticket voor de kruisfinale. Bij een puntendeling lijkt vooral Bevo de dupe.

Het heenduel in Zwartemeer eindigde in 27-27. Dubieus, volgens de oranjehemden uit het palingdorp. Tommie Falke prikte in de zoemer de gelijkmaker binnen. Volendam tekende zonder resultaat protest aan.

Verblijfsvergunning
De thuisploeg moet het in eigen hal stellen zonder de geblesseerde spelers Maurits van Buren en Diego Jacobs. Martin Vlijm kan aan de overkant geen beroep doen op Almir Balas. De verblijfsvergunning van de Bosnische nieuweling kwam niet rond en dus is de cirkelloper woensdagochtend teruggekeerd naar zijn thuisland.

Het topduel is vanaf 18:30 online te volgen. Zo rond 20:00 kunnen we met een potlood de eerste kanshebber om het landskampioenschap noteren.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie