Volendam recht rug tegen Aalsmeer

By 23 augustus 2020augustus 28th, 2020BENE-league, Competities, Voorpagina

Na oefennederlagen tegen Wilhelmshavener HV uit Duitsland en LIONS heeft Volendam in voorbereiding op de start van de HandbalNL League een zege geboekt. Competitiegenoot Aalsmeer werd vanmiddag met 31-24 geklopt.

Een dag eerder opende Volendam het oefentoernooi met drie andere Nederlandse clubs uit de BENE-League nog met een stevige nederlaag tegen LIONS. In eigen huis kwam de formatie van Hans van Dijk tegen Aalsmeer al voor rust op voorsprong.

In de pauze was het 19-16 voor de thuisploeg. Aalsmeer moest gisteravond reeds nipt buigen voor Bevo (31-29).

In het vissersdorp speelde Volendam een sterke tweede helft. Met Jeroen Roefs en Diego Jacobs op de lijn werd de marge behouden (27-23). Onder de lat maakte nieuweling Rob Goudriaan een goede indruk.

In Panningen boekte LIONS de tweede winstpartij van het oefentoernooi. Onder meer door zes goals van Joris Baart eindigde de derby tegen Bevo in 24-30.