Volendam stunt tegen Quintus

By 15 oktober 2019Eredivisie, Voorpagina

Het uitduel tegen Quintus heeft het gepromoveerde Volendam twee punten opgeleverd. De Noord-Hollanders zegevierden in Kwintsheul: 22-23.

Door Europese verplichtingen in de EHF Cup van de thuisploeg werd Quintus-Volendam op dinsdagavond afgewerkt. Bij rust stonden de groen-witten nog aan de goede kant van de score (13-12).

Na 17-17 zorgde Sabrina van der Mast voor de eerste voorsprong na rust voor de gasten uit Volendam (19-20). Vijf minuten voor tijd waren Anja Tol, vanaf de strafworpstreep, en Floor Smit zelfs verantwoordelijk voor het gaatje van drie (19-22).

Eline Wit
Heulse goals van Lisanne Kruijswijk en Suzie Otten brachten nog één keer de spanning in het eredivisieduel terug, maar aan de overkant maakte Eline Wit aan alle onzekerheid een eind. Na een spannende slotminuut en het eindsignaal vlogen de Volendammers elkaar in de armen.

Linkerrijtje
Door de stunt stormen de oranjehemden het linkerrijtje binnen. Quintus blijft steken op plaats vijf. De achterstand van de Zuid-Hollanders op koplopers VOC en VZV is vier punten.