Skip to main content

Volendam trekt Bouter aan, verstoppartij over

Met de komst van linkeropbouwer van VOC Sharon Bouter (23) naar Volendam kan de eerste divisionist zich niet meer verstoppen. De hyperambitieuze promovendus hunkert naar de eredivisie. 

Advertentie

Bouter is de derde nieuweling voor het nieuwe seizoen. Eerder besloten Dafne Bierenbroodspot (Gemini) en Jacky Ferwerda (Vido) over te stappen. Met Bouter begroet Volendam een speelster die bij VOC twee keer kampioen van Nederland werd.

In een paar jaar tijd werkte Volendam zich van afdelingsniveau op naar de eerste divisie. Leunend op de ervaring van een aantal oud-speelsters van VOC reeg hoofdcoach Ruud van den Broeck, die zijn aflopende contract in het vissersdorp heeft verlengd, de successen aaneen.

Jeugdopleiding
De uitnodiging van Bibi Bakker voor Oranje U19 is het signaal dat ook de jeugdopleiding van de club uit het vissersdorp, waar de mannen actief zijn in de BENE-League, steeds meer deugt. Strijdend voor promotie naar de eredivisie is Volendam driftig op de transfermarkt.

Tweeluik
Samen met Kwiek, ZAP en Fortissimo is Volendam in gevecht om het algehele periodekampioenschap van de eerste divisie. De winnaar van de poule neemt het op tegen de nummer voorlaatst uit de eredivisie. Na het tweeluik komt de sterkste partij na de zomer uit op het hoogste niveau van het land.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie