Skip to main content

Volendam van nul af, koppositie voor Aalsmeer

By 18 september 2022BENE-league, Competities, Voorpagina

De eerste zege in de BENE-League is binnen voor Volendam. Ten koste van promovendus Tachos pakten de Noord-Hollanders in eigen huis twee punten: 32-21.

Advertentie

In de eerste helft kon Tachos, gecoacht door oud-trainer van Volendam Hans van Dijk, goed mee met de oranje-zwarten. Na een kwartier spelen zorgde Nick Veltman voor de 8-8.

Na rust (15-13) had Volendam tien minuten nodig om de gasten uit Waalwijk te breken. Na de 22-18 van Joost Rombouts ging het mis voor Tachos.

26-18
Oskar Schöll twee keer vanaf zeven meter en Jordy Baijens (foto) even vaak in leeg doel tilden de score naar 26-18. Onder de lat van Volendam voorkwam nieuweling en invaller Evan de Lange voor een comeback van de Noord-Brabanders.

Na twee kleine nederlagen is de ploeg Geert Hinskens en assistent Gerrie Eijlers van de nul af. Tachos wacht nog op het eerste succes en mag het volgende keer in Waalwijk proberen tegen Visé dat gisteravond van Sporting Pelt verloor (30-32).

Bottinga en Boomhouwer
Landskampioen Aalsmeer gaat samen met het Hubo Handbal van Peter Portengen ongeslagen aan kop in de BENE-League. De Noord-Hollanders boekten tegen KTSV Eupen de derde competitiezege op rij. Het werd gisteravond 37-22 voor Aalsmeer waar Tim Bottinga en Jeffrey Boomhouwer er ieder acht maakten.

Lees ook: Titelhouder LIONS laat provinciegenoot kansloos

Foto: FotoReza

Advertentie