VOLENDAM WINT MACHTIG BEKERTREFFEN

By 28 april 2019Beker, Competities, Featured

Volendam heeft na zeventig spannende minuten in de bekerfinale LIONS verslagen. Pas in de staart kwamen de Noord-Hollanders aan de goede kant van de score terecht: 30-31.

In de eerste helft was favoriet LIONS oppermachtig. Via Ivo Steins en Joris Baart sloegen de Limburgers een gaatje (11-16). Aan de overkant beet Volendam zich stuk op de felle, offensieve, dekking van de opponent.

Na rust gaf invaldoelman Dennis Schellekens Volendam het gewenste zetje. Robin Jansen, topschutter met negen goals, en Sander Visser waren verantwoordelijk voor de aansluiting. In de slotminuut van de reguliere speeltijd zorgde Jordy Baijens voor de 24-24 en een geluidsexplosie.

Gerrie Eijlers
In de verlenging kwam Volendam via Jaap Beemsterboer voor het eerst aan de goede kant van de score. Joao Jacob Ramos deed iets terug. Bij een 30-31 achterstand kreeg LIONS nog één strafworp. Tien seconden voor tijd liet Volendam-goalie Gerrie Eijlers met een laatste stop zijn klasse zien.

Recordhouder
Voor de achtste keer in de clubgeschiedenis pakt Volendam de beker. Daarmee is de formatie uit het vissersdorp recordhouder. LIONS is nog in de race om de landstitel.

Geef een reactie