Volgende stop Oranjemannen: Slovenië-thuis en uit

By 9 november 2020Featured, Heren Oranje, Oranje

Door de 27-26 overwinning op Turkije gaan de Oranjemannen vluchtig aan kop in EK-kwalificatiepoule 5. Aan het begin van 2021 staat het vervolg van de cyclus die een valse start kende op het programma.

Advertentie

Nederland – Turkije was de enige van vier geplande wedstrijden die afgelopen interlandweek doorging. Zo ging ook een streep door de uitwedstrijd van Oranje in Plock tegen Polen.

Besmettingscijfer in Europa
Een nieuwe speeldatum voor het afgelaste EK-kwalificatieduel is nog niet geprikt. Op woensdag 6 januari staat de volgende partij voor de nationale ploeg alweer op de rol. Groepshoofd Slovenië komt op bezoek.

Een aantal dagen later staat de return in Slovenië gepland. Of ook de volgende EK-kwalificatieweek stroef gaat verlopen ligt onder meer aan het besmettingscijfer in Europa. In eigen land begint de curve te dalen. Tot en met december ligt de vaderlandse competitie stil.

Top-2
De top-2 van iedere EK-kwalificatiegroep is zeker van deelname aan het eindtoernooi in 2022. Ook voor de beste nummers drie van de cyclus ligt een startbewijs voor het EK klaar.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie