Voor even in Ten Boer

By 20 maart 2019Featured, Oranje, Oranje Dames

De Oranjedames hebben Papendal voor een weekje ingeruild voor Gronings grondgebied. Waar de nationale ploeg vrijdagavond voor vierduizend fans in de stad oefent, traint de formatie van Emmanuel Mayonnade in Ten Boer. 

Advertentie

Normaal gesproken komt de nationale ploeg samen op Papendal. Veel duels worden afgewerkt in Eindhoven. Het Topsportcentrum in Noord-Brabant biedt plaats voor meer dan zesduizend supporters.

Deze oefeninterlandweek vertoeft Nederland in Noord-Nederland. Op vrijdag wordt in MartiniPlaza sparringpartner Duitsland getroffen. Het oefenduel was binnen vijf minuten uitverkocht. Repeteren doen Estavana Polman en consorten in nietig Ten Boer.

V&S
Op de, harde, paarse vloer in Ten Boer zet Mayonnade 23 speelsters aan het werk. Zo zijn vaste waardes Tess Wester, Martine Smeets en Lois Abbingh in het dorp aanwezig. Laatstgenoemde keert terug op het oude nest. Bij het Groningse V&S begon de schutter van Oranje met handballen.

Advertentie

Ook telt de selectie van Nederland frisse gezichten. Celine Michielsen en Angela Steenbakkers vervangen geblesseerden Delaila Amega en Bo van Wetering. Debutant Dionne Visser neemt de plaats in van positiecollega Tamara Haggerty.

Snelder
Danick Snelder is de drieëntwintigste speler op de vloer. De lijnspeelster is op de weg terug van een zware rugblessure. Snelder hobbelde rustig mee en hoopt na de zomer weer binnen de lijnen terug te keren.

Advertentie

Join the discussion One Comment