Voor routinier Bont wordt het de eerste keer

Met een aantal oefendoelpunten tegen titelhouder Rusland liet Debbie Bont (30) zien als routinier op rechts van waarde voor de nationale ploeg te zijn. Kijk niet raar op, want de Olympische Spelen in Tokio worden de eerste voor de Volendamse.

Advertentie

Bont heeft al bijna 200 interlands gespeeld. Alle ‘kleuren’ medailles heeft de linkspoot van Metz Handball de afgelopen jaren in het tenue van het Nederlands team weten te verzamelen.

Voor Lois Abbingh en consorten worden de Spelen in Japan als bijzonder bestempeld. Echter: de nieuwigheid door deelname aan de editie van vijf jaar geleden in Tokio is ervan af, zo werd in de media gedeeld. Dat is voor Bont heel anders.

In Rio de Janeiro miste ze namelijk. Na zilver op het WK van 2015 in Denemarken passeerde toenmalig bondscoach Henk Groener Bont voor de Spelen in Brazilië. Ailly Luciano, inmiddels gestopt, kreeg evenals Angela Malestein de voorkeur boven de nuchtere Noord-Hollandse.

Wanneer zondagnacht om 2:00 het eerste fluitsignaal bij Nederland – Japan klinkt hoort ook Bont er helemaal bij. Interland nummer honderd zoveel voor de dertiger, maar een mijlpaal rijker. Dan kan het mondiale eindtoernooi ook op haar lijstje.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie