Skip to main content

Voorwaarts heeft eerste zege binnen, Camelot nog op nul

By 21 oktober 2022Beach Handball, Voorpagina

Nummer twee van Nederland Voorwaarts heeft gisteren de eerste groepszege op de EHF Beach Handball Champions Cup al geboekt. De mannen van Camelot staan na één toernooidag op het EK voor landskampioenen nog op nul punten.

Advertentie

Voorwaarts wist in het openingsduel London GD voor te blijven. Na 15-14 winst van de eerste set kwamen de gasten uit Groot-Britannië langszij: 22-32 en 1-1. De formatie uit Twello, waar Keyara Peters goed was voor vijftien punten, nam de shoot-outs beter (7-6).

1-2 tegen Die Otternasen
In het vervolg op Porto Santo bleek het Deense Team WON te sterk voor Voorwaarts. Ook dit keer werd de Europese partij pas na het nemen van shoot-outs beslist: 2-1 (18-16, 18-20, 6-4).

Nederlands kampioen Camelot heeft een mindere openingsdag in Portugal achter de rug. Zowel tegen Die Otternasen (1-2) als Beach Stars uit Hongarije (0-2) trokken de Tilburgers aan het kortste eind. Vandaag om 14:30 neemt Camelot het op tegen groepshoofd Os Tigres.

11:30
Voorwaarts laat zich al eerder zien op het zand van Porto Santo. Om 11:30 wacht op veld 3 het Spaanse Team Almeria. De aanstaande tegenstander mag zich na twee overwinningen hoofd van groep B noemen. Schakel in op EHF TV.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie