Vossen op zijn plaats bij finalist Hasselt

By 26 januari 2017België, BENE-league, Voorpagina

Deze zomer verliet Dylan Vossen OCI-Lions na acht intensieve jaren. De spelmaker tekende een contract bij het Belgische Initia Hasselt. Een gewaagde stap die al op de eerste training goed voelde.

Advertentie

“Ik heb m’n draai meteen gevonden bij Hasselt”, opent Vossen. “Natuurlijk maakt het, het makkelijk dat ik samen met Roel Adams ben overgestapt. Vanaf de eerste training hebben de spelers, coach en hele club ons goed opgenomen. Én het is maar een half uurtje rijden van m’n huis!”

“DIT WAS HET JUISTE MOMENT DE CLUB TE VERLATEN”

Via Sittardia, V&L, Wild Dogs en Lions 2 kwam de 24-jarige Limburger terecht bij de Limburg Lions. In de schaduw van Luc Steins twijfelde Vossen vaak over zijn eigen ontwikkeling. “Vorig seizoen zag je links en rechts jongens vertrekken”, gaat de opbouwspeler terug naar de lente van 2016. “Hasselt kwam met een goed aanbod. En ze hadden een leuke ploeg: een mix van talenten en ervaren spelers. Dit was het juiste moment de club te verlaten.”

Vertrek Steins
Vossen werd meermaals geattendeerd op het vertrek van Luc Steins naar Frankrijk. Het beïnvloedde de keuze van de handige handballer niet. “Mensen vertelden me dat dit mijn kans was door te breken. Maar er kwam een trainerswissel bij Lions. Ik wilde een nieuwe uitdaging aangaan. In een nieuwe omgeving. Een beslissing waar ik zeker geen spijt van heb.”

Advertentie

“MENSEN VERTELDEN ME DAT DIT MIJN KANS WAS DOOR TE BREKEN”

In het groen van Hasselt, de titelhouder in de BENE-League, heeft Vossen zijn draai gevonden. “Ik pas goed in het spelletje, denk ik”, stelt de voormalig jeugdinternational. “We hebben opbouwers met veel verschillende kwaliteiten. Ik ben een speler die het overzicht houdt en een paar stappen vooruit denkt. Waar anderen gaan voor het schot, pass ik de bal nog eens door voor de perfecte kans van een ander.”

Sparren met uithangbord
In België bekleedt Vossen de spelmakerspositie samen met Tom Robyns. “Hij is het uithangbord van Hasselt”, begint hij over zijn teamgenoot. “Een van de grote spelers in België. Dat is super gaaf samen mee te spelen en te sparren. We kijken iedere training hoe wel elkaar beter kunnen maken.”

“WE HEBBEN ALLEMAAL VIJFENTWINTIG PROCENT KANS DE FINAL4 TE WINNEN”

Als koploper is Hasselt nagenoeg zeker van de Final4. Net als Callant Tongeren, Achilles Bocholt en de oude club van Vossen: Lions. “We hebben allemaal vijfentwintig procent kans de Final4 te winnen”, beredeneert de Limburger simpel. “Tijdens de halve finale op zaterdag moet je alles geven. Daarna moet je verder kijken hoe je de strijd bent uitgekomen. We hoeven niet bang te zijn, we geloven in onze eigen kracht.”

Achterhoofd
Dit weekend nemen Vossen, Adams en Hasselt het op tegen concurrent Tongeren. “Ga je verstoppertje spelen of wil je met een goed gevoel de Final4 ingaan?”, vraagt Vossen zich hardop af. “In dat weekend moeten we pieken. De focus ligt volledig op de Final4.” En wanneer Vossen de club treft waar hij acht jaar lang speelde? “Dat mag geen rol spelen, natuurlijk. Maar het houdt je in je achterhoofd wel bezig.”

Foto: FotoReza

Advertentie