Vroeg besluit Belgische bond: Geen kampioenen

De Belgische bond heeft een vroeg besluit genomen: het seizoen 2020/2021 wordt een blanco seizoen.

Advertentie

De KBHB hoopt dat er dit seizoen nog gespeeld kan worden, maar zal geen kampioenen aanwijzen. Ook worden er geen promovendi en degradanten aangewezen.

“Uiteraard zou ik graag eind januari de competities laten hervatten, maar de situatie is wat ze is”, zegt de voorzitter van de KBHB Jean-Francois Hannosset. Er wordt bij senioren met het oog op het gezondheidsniveau rekening gehouden met een voorbereidingstijd van minstens vier trainingsweken.

20 en 21 februari
In België kan er tot en met 15 januari 2021 niet getraind worden. Ook bij de zuiderburen zijn de sporthallen dicht. De lockdown in eigen land duurt tot en met 19 januari.

Hannosset vervolgt: “Het is de bedoeling dat we vanaf het weekend van 20 en 21 februari zoveel als mogelijk wedstrijden zullen spelen. Wedstrijden die omwille van de gezondheidscrisis niet gespeeld kunnen worden, worden geschrapt en bijgevolg niet ingehaald.”

BENE-League
Het verloop van de BENE-League wordt apart besloten door de betrokken teams in samenspraak met de Raad van Toezicht van de grensoverschrijdende competitie.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie