Skip to main content

“We hebben de komende twee partijen wat recht te zetten”

By 30 januari 2020Eredivisie, Voorpagina

Na het EK gaat ook de eredivisie weer van start. De reguliere competitie telt nog zes wedstrijden. Het Quintus van cirkelspeler Rick van Ravesteijn staat op polepositie.

Advertentie

In gesprek met Peter Lotman van het AD blikt Van Ravesteijn, topschutter van Quintus, terug op de duels in 2019. “Voor de winterstop hebben we te wisselvallig gespeeld”, zegt hij. “Soms prima wedstrijden, maar er waren ook partijen dat we door de ondergrens zijn gezakt. Dat had niet mogen gebeuren.”

Toch bezet Quintus de koppositie in de eredivisie. De voorsprong op achtervolgers E&O en Hellas is één punt. Van Ravesteijn: “We zijn koploper door belangrijke overwinningen op het juiste moment. Dat geeft onze kracht aan.”

Top-2
“Als we de aankomende tijd van de zes wedstrijden er vier weten te winnen zijn we zeker van de top-2 en dus geplaatst voor de play-offs voor de BENE-League”, weet Van Ravesteijn. In tegenstelling tot vorig jaar gaat de kampioen niet direct omhoog, maar staat een best-of-five met de runner-up te wachten. “We hebben de komende twee partijen wat recht te zetten tegen Volendam 2 en E&O. Dat waren onze slechtste wedstrijden van de heenronde.”

Titelfavoriet
De lijnspeler uit Zuid-Holland tipt één titelfavoriet in de eredivisie: “Quintus, omdat wij de meeste individuele kwaliteiten hebben en de komende wedstrijden ook als team gaan laten zien dat we de beste zijn.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie