“We hebben iedereen in de broek laten poepen”

De mannen van Oranje U17 zijn op het EK Beach Handball op een negende plaats geëindigd. De formatie van Heuvelmans en Baijens miste in een zware poule een beetje geluk.

Advertentie

“We zijn de best of the rest geworden. Leuk prijsje, maar daar kwamen we niet voor”, is Heuvelmans stellig. “We zaten by far in de zwaarste poule met Kroatië, Rusland en Italië. Dan moet je geluk een beetje afdwingen. Zo verloren we twee sets met een klein verschil van Italië. Onnodig. Het had net zo goed onze kant op kunnen vallen.”

“Leuk prijsje, maar daar kwamen we niet voor”

Tegen grootmachten Kroatië en Rusland verloor Oranje U17 na het nemen van shoot-outs. “We hebben iedereen in de broek laten poepen, maar hebben ze een luier gegeven”, schudt een bondscoach een fraaie one-liner uit z’n mouw. “We misten scherpte in de afronding en in voorbereiding op het EK hebben we te weinig grote toernooien gespeeld. Daar leer je spelen onder druk. Sommige jongens hadden daar last van.”

Gevreesde tegenstander
Op de laatste speeldag stelde Nederland, dat nét een ticket voor de kwartfinale mis liep, de negende plaats veilig. “Toen zag je dat we stapjes gemaakt hadden. Vanaf dag één was de mentaliteit van de jongens hard en goed”, analyseert Heuvelmans. “We waren de meeste gevreesde tegenstander. Leuke complimenten, maar daar koop je niets voor.”

“Vanaf dag één was de mentaliteit van de jongens hard en goed”

“Het was een mooi en leerzaam toernooi”, besluit de oefenmeester. “Met iets meer voorbereidingsmogelijkheden met een tikkeltje meer druk hadden we meer kunnen presteren. Het is een hele goede groep. De nummers drie tot en met tien, Zwitserland stond onder ons, hadden kunnen draaien.”

Van Dijk
Bij Oranje U17 kroonde Koen van Dijk zich als topschutter van de ploeg. De aanvoerder, in de zaal actief voor Aalsmeer, maakte in zeven duels liefst negentig punten. Zo was de schutter tegen Zwitserland goed voor vijfentwintig punten.

Advertentie