“We maken een goede kans op poulewinst”

0

Er was weer een stoeltje gereserveerd voor Iso Sluijters in vliegtuig dat de Oranjemannen naar Turkije bracht. De Brabander is terug bij de nationale ploeg en vindt Nederland kansrijk in de WK-kwalificatiecyclus.

Na een zware knieblessure, tijd afwezigheid en wisseling van de wacht mag Sluijters zich weer international noemen. “Het heeft me tijd gekost na mijn kruisbandblessure op stabiel niveau te komen”, weet de rechteropbouwer. In de lente van 2016 krabbelde hij op. “Misschien paste ik ook niet zo goed in het spelplan van de vorige bondscoach: Joop Fiege. Richardsson heeft me er graag bij.”

“Misschien paste ik ook niet zo goed in het spelplan”

Tijdens de eerste twee WK-kwalificatiewedstrijden en de oefentrip in Letland kreeg Sluijters een goede indruk van de nieuwbakken bondscoach uit IJsland. “Hij is erg professioneel”, begint de international. “Je ziet hem de hele dag met zijn laptop en wedstrijdbeelden in de weer. Hij is veel met tactiek bezig.”

Moeilijk
Voor de schutter van het Poolse Gornika Zabrze is zijn terugkeer bij de nationale ploeg heel waardevol. “Het is belangrijk voor me. Heb het altijd erg gaaf gevonden om met de Nederlandse ploeg op stap te gaan. Het zijn mooie wedstrijden en het is een goede groep jongens. Het was best moeilijk toen ik er even niet bij zat”, is Sluijters eerlijk.

“De duels tegen de Turken zijn heel belangrijk”

Terug van weggeweest ligt plaatsing voor de play-offs van het WK op de loer. “We maken een goede kans op poulewinst”, vindt de linkspoot. Na twee wedstrijden is Oranje nog ongeslagen. “De uitoverwinning in België was een sterke prestatie. Als we de aankomende drie wedstrijden winnen zijn we er. De duels tegen de Turken zijn heel belangrijk, dus.”

Turkse fans
Donderdagavond wacht in Aksaray de runner-up van kwalificatiegroep 5. “Turkse fans zijn gek”, lacht Sluijters. “Tijdens hun thuisduel tegen België zag je ze flink springen op de tribune. Het gelijke spel (27-27, red) was voor hen een heel knappe prestatie. Ik ben benieuwd.”

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here