Skip to main content

“We zullen creatief moeten zijn, maar dat gaat ons lukken”

Maandag beginnen de dames van Misker/E&O de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De jonge Drentse ploeg moet het stellen zonder twee topschutters, terwijl er geen nieuwe spelers zijn aangetrokken. Trainer/coach Mike van Rooden blijft kalm. Geen paniek. “Ik weet zeker dat het ons wederom lukt om te handhaven”.

Advertentie

Met het vertrek van Mariël Beugels (VOC), Manon Berends en Danniek Berends (gestopt) raakt E&O drie basiskrachten kwijt. “Met het wegvallen van Mariël en Danniek zijn we bijna de helft van onze productie kwijt”, concludeert Van Rooden. “We zullen creatief moeten zijn om dit op te lossen. Maar het gaat ons lukken”.

“We zullen creatief moeten zijn om dit op te lossen”

Terwijl drie speelsters de groen/witten verlieten, bleven de Emmenaren rustig op de transfermarkt. “Na een intensieve zoektocht naar meiden van buitenaf, dat om verschillende redenen geen doorgang vond, hebben we besloten om onze aandacht honderd procent te richten op de meiden die wij op dit moment binnen de club hebben”, stelt de 58-jarige oefenmeester. “Krijgen we het moeilijk? Ik denk het wel. Maar ik weet zeker dat het ons wederom lukt om te handhaven”.

Buren stappen niet over
Het afgelopen seizoen bleek E&O in de degradatiepoule, samen met SEW, veel te sterk voor belagers Kwiek en DSS. De ploeg hoopte te kunnen profiteren van de stappen terug van buur DOS, maar tot een akkoord met de potentiële versterkingen kwam het niet. Zo koos middenopbouwer Annika Noordink voor een transfer naar Dalfsen.

Advertentie

“Iedereen heeft kans om in aanmerking te komen voor de selectie”

“We spelen veel wedstrijden in de voorbereiding. Iedereen heeft kans om in aanmerking te komen voor de selectie”, vertelt Van Rooden met veel spirit. Tegenover het vertrek van Berends en Beugels staat de terugkeer van een aantal talentvolle jeugdexponenten. In het nieuwe seizoen zullen bijvoorbeeld Monique de Boer en Ellis Baas weer het groen van E&O dragen.

Zusjes Hilbrands
Daarnaast hebben Tessa Hilbrands en Merel Freriks (respectievelijk links en rechts op de foto) in de zomer uitstekende ervaring opgedaan met Oranje U18 op de European Open. De fysiek sterke Freriks maakte afgelopen seizoen indruk op de cirkelpositie. Linkspoot Hilbrands rijdt maandag hoogstwaarschijnlijk niet alleen naar de eerste training van het seizoen. Ook haar 16-jarige zusje Jessica Hilbrands sluit aan tijdens de voorbereiding. Het talent is onlangs geselecteerd voor de Youth-selectie van het NHV.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Tina Kolthof
Advertentie