Skip to main content

Weer gaat Portengen om een prijs spelen

Bij bijna iedere club waar Peter Portengen aan het roer komt, haalt de Amsterdammer een finale. Zo ook in dienst bij het Belgische Hubo Handbal.

Advertentie

Waar de nieuwe fusieclub in de BENE-League nog een heel wisselende indruk achterliet, is Portengen erin geslaagd met Hubo Handbal de eindstrijd om de schaal te halen. Favoriet Achilles Bocholt komt morgenavond om 20:15 langs in Hasselt.

Helemaal bij Hellas
Door twee weken geleden Achilles Bocholt op 27-27 te houden zijn niet Sporting Pelt en Visé geplaatst voor de finale, maar het Hubo Handbal van oud-assistent van de Oranjedames Portengen. Met de A-ploeg haalde hij in 2016 samen met Henk Groener de Spelen van Rio. Ook bij zijn vorige clubs wist Portengen vaak het seizoen tot aan het einde te rekken.

Met E&O, helemaal Hellas, Dalfsen en Volendam kwam de oud-international ver en pakte ook vaak een hoofdprijs mee. Met het Nederlands team eindigde hij vorige zomer nog op plaats drie op het WK Beach Handball in Griekenland. Portengen kan heel duidelijk zijn en zelfs in België wordt dat gepikt.

Tim Claessens
Als winnaar van de BENE-League en groepswinnaar in eigen land ligt alle druk bij Achilles Bocholt. De ploeg waar landgenoot Tim Claessens op de lijn staat verloor een jaar geleden verrassend het kampioenschap aan Visé. Nu wacht Hubo Handbal, dat in de zomer beschikt over Bartek Konitz, in de best-of-three.

Foto: FotoReza

Advertentie