Skip to main content

Weer houvast bij oud-landskampioen E&O na inspringen Weerman

Aankomend seizoen kan Emmen en omstreken gewoon weer plaatsnemen in de hal in de wijk Angelslo om de mannen van E&O in actie te zien in de eredivisie.

Advertentie

Het bestuur van de groen-witten raakte in paniek toen geen nieuwe hoofdtrainer werd gevonden. De 75-jarige clubman Harrie Weerman helpt E&O eind juli uit de brand, waardoor in Emmen de druk even van de ketel. Eindelijk goed nieuws te melden.

Al een aantal seizoenen op rij haken topspelers af bij de mannenploeg van E&O. Ze stoppen en nemen afstand van de sport. Zo eindigde de Nederlands kampioen van 1998 afgelopen jaar in de grijze middenmoot. Terwijl de damestak juist in de lift zit.

Damesploeg met Stadens
De vrouwen van de Drentse club komen uit in de eerste divisie. Tot laat in het seizoen speelde E&O, met jeugdinternational Romy Stadens, mee om promotie. De hoofdtrainer van de heren Henrik Bergholt moet de damesploeg na de zomer omhoog helpen. De Deen maakt de switch.

Advertentie

Weerman wordt aan de mannenkant bijgestaan door Jan Gerald Mulder. Clublegendes springen in de bres voor E&O. Daarmee is eredivisiehandbal in Emmen behouden.

Bestuurslid Harwin de Jonge: “Als iemand als Harrie Weerman – een clubman pur sang – aangeeft ons te willen helpen, moeten we daar dankbaar voor zijn. Hier staat echt iemand die fit is en er gewoon heel veel zin in heeft. Daar zijn wij heel blij mee.”

Jannink is nieuw
“De een zegt top-5, de ander top-10. Het belangrijkste is dat de ambitie en drive terug moet dat wij met de heren in de top van de eredivisie willen gaan spelen”, aldus Weerman over de doelstelling van E&O in de eredivisie. “Dat gaat niet in drie maanden lukken, maar binnen één à twee jaar wel.”

Op 8 augustus start voor het herenteam de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Twentse tiener Jelle Jannink is nieuw. Door het samenwerkingsverband met Hurry-Up krijgt Weerman op de wedstrijddag ook de beschikking over de grootste talenten uit Zwartemeer.

Foto: Marchel Frome

Advertentie