Weer twee punten Nederland in EK-kwalificatiefase

By 29 april 2021Featured, Heren Oranje, Oranje

Oranje kan het EK van 2022 door een uitzege in Eskisehir nauwelijks meer ontgaan. Ook tegen Turkije scoorde de nationale ploeg weer twee punten: 24-32.

Advertentie

De opening van de Oranjemannen tegen het reeds uitgeschakelde Turkije was flitsend. In de omschakeling deed de nationale ploeg het thuisland heel veel pijn (3-9).

Zo kwamen Rutger ten Velde, Dani Baijens en zesvoudig doelpuntenmaker Alec Smit meermaals tot scoren. Laatstgenoemde kreeg in Eskisehir de voorkeur boven Bobby Schagen die onlangs besmet raakte met het coronavirus en pas een week weer in training is.

19-20
Nog voor het einde van de eerste helft kwam Turkije terug. Na 12-15 bij rust stond het een kwartier voor tijd opeens 19-20 door cirkelspeler Mehmet Demirezen. Het was invaller Luc Steins, bondscoach Erlingur Richardsson hield de spelmaker van PSG drie kwartier aan de kant, die voor de 21-23 tekende.

In het slot was het verzet van de grillige Turken gebroken en kwam de derde EK-kwalificatiezege van Nederland niet meer in gevaar. Doelman Bart Ravensbergen, die het uur onder de lat vol maakte, maakte nog wat stops.

Polen – Slovenië
Door de winstpartij gaat Oranje met veel interesse kijken naar Polen – Slovenië (20:00). Bij een uitoverwinning van het groepshoofd is het EK-ticket voor Nederland zeker. Anders valt zondagavond om 18:00 in Almere de beslissing als de nationale ploeg het opneemt tegen poulegenoot Polen.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie