Weerzien Thomsen met Zweedse nationale ploeg

By 10 december 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Bondscoach Helle Thomsen treft vanavond met Zweden een oude bekende. In het voorjaar van 2014 werd de 46-jarige Deense coach van het Scandinavische land.

Advertentie

Samen met Tomas Sivertsson had Thomsen de nationale damesploeg van Zweden een jaar onder haar hoede. Op het EK van 2014 in Hongarije en Kroatië veroverde de kersverse bondscoach van Nederland brons met de aanstaande opponent. In de troostfinale werd Montenegro met 25-23 verslagen. Oranje eindigde zevende op hetzelfde kampioenschap.

26-25
Om 18:30 start Nederland in Göteborg de hoofdfase tegen het thuisland. Na de sensationele winst op Frankrijk neemt Oranje twee punten mee naar de hoofdfase. Zweden heeft een puntje meer. Op maandag en woensdag wachten respectievelijk Servië, groepswinnaar van poule A, en Spanje.

In juli troffen Nederland en Zweden elkaar op het vierlandentoernooi. In Eindhoven waren de Noord-Europeanen iets sterker. Oranje gaf, in voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio, een 12-9 voorsprong weg. In Zuid-Amerika speelden beide ploegen gelijk.

Verlengen
In de Telegraaf vertelde Sjors Röttger de intentie te hebben te willen verlengen met Thomsen. Na acht jaar nam Henk Groener in de herfst afscheid van de Oranjedames. Groener loodste de huidige generatie onder meer naar zilver op het WK in Denemarken en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Foto: FotoReza

Advertentie