Wel topschutterstitel, geen punten voor Abbingh

Odense HC heeft het uitduel in de Champions League met Buducnost verloren: 27-24. Op Montenegrijnse grond kwam international Lois Abbingh weer tot veel doelpunten.

Advertentie

Na 13-10 ging Odense HC de boot in. Door het resultaat zien de oranje-witten Buducnost in de poule naderen. De top-2 van iedere groep gaat direct door naar de laatste acht. De nummers drie tot en met zes gaan eerst kruisen.

Waar Abbingh vorige week goed was voor elf treffers tegen titelhouder Györ, kreeg ze gisteren in Montenegro opnieuw de topschutterstitel. De Groningse prikte tien keer raak.

Borussia Dortmund
Vanmiddag om 14:00 komt Borussia Dortmund in actie in het kampioenenbal. HC Podravka Vegeta komt op bezoek in Duitsland. Aansluitend om 16:00 neemt het RK Krim Mercator van Harma van Kreij het in Denemarken op tegen Team Esbjerg.

Gelijktijdig speelt Metz Handball een thuisduel in de Champions League. Het Ferencvaros van Angela Malestein is afgereisd naar Noord-Frankrijk. Woensdagavond eindigde het treffen in Hongarije in een 32-30 overwinning voor Ferencvaros.

Livestream
Alle duels van vanmiddag zijn te zien op EHF TV. Klik hier.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie