Skip to main content

Welke ploeg wordt de eerste kampioen van Nederland?

Terwijl de topclubs de strijd om de landstitel starten, worden in de andere landelijke klassen de eerste flessen champagne koud gezet. Welke club kroont zich in de maand maart als eerste kampioen van Nederland?

Advertentie

Waar het in de beide eerste divisies nog erg spannend is, staan een aantal clubs een trapje lager op matchpoint. In de tweede divisie A stevenen de mannen van US af op de titel. Met nog vijf wedstrijden te gaan rusten de Amsterdammers op een voorsprong van zes punten op concurrenten Unitas en CSV.

Reehorst
In zowel de hoofdklasse A voor heren als dames kunnen de gekleurde A4’tjes alvast de versnipperaar in. Met nog maar vier wedstrijden te gaan hebben de mannen van Reehorst vier hele punten voorsprong op belagers DOS en UDI’96. Promotie naar de tweede divisie, aan de hand van oud-eredivisiespeler Jeff de Quay, ligt op de loer voor de Gelderse roodhemden.

De dames van DOS hebben goede papieren zich te kronen als allereerste kampioen van Nederland. Met nog vijf duels op het programma is het gat met runner-up DSVD 2 liefst acht punten. Bij een misstap van de Deurningse reserveploeg kunnen de Emmer-Compascuumers het matchpoint verzilveren. Speelsters als Roxanne Bovenberg (foto), Annelies Smeets en Rianne Leffers schitteren in het rood van de voormalige eredivisieclub.

Hongerig
Laatste gegadigde zijn de handbalvrouwen van Volendam. Met 31 punten gaat de formatie van oud-doelman Ruud van den Broeck fier aan kop. Met zeven punten voorsprong op Geel Zwart uit ’t Zand lijkt de titel voor het grijpen. De oranjehemden, die een aantal speelsters van VOC deze zomer zagen overkomen, zijn hongerig. Afgelopen week werd geoefend tegen het hoger spelende Westsite.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • w88 schreef:

    359755 132656Hmm, I never thought about it that way. I do see your point but I feel several will disagree 764642