Skip to main content

Welkome vierde punt voor Boomhouwer en Haenen

By 3 oktober 2016Duitsland, Voorpagina

De zondagse speelronde in de Bundesliga heeft twee Nederlands getinte overwinningen opgeleverd. Het MT Melsungen van Jeffrey Boomhouwer en Arjan Haenen boekte een welkome overwinning.

Advertentie

In eigen huis werd Frisch Auf Goppingen met 31-27 verslagen. Het is het vierde punt in vier duels voor de roodhemden van de Nederlandse hoekspelers. Bij rust stond een gelijke stand op het scorebord (16-16). Door de winst kruipt MT Melsungen uit de degradatiezone.

Schagen topschutter
Op bezoek bij promovendus HSC 2000 Coburg boekte het TVB 1898 Stuttgart van Bobby Schagen alweer de derde overwinning van het seizoen (23-26). International Schagen liet opnieuw zien in goede doen te zijn. Samen met sterspeler Michael Kraus werd de Nederlandse linkspoot topscorer met zes treffers.

Eijlers driekwartier
Het GWD Minden van keeper Gerrie Eijlers nam het op zondag op tegen Bergischer HC. Beide ploegen maakten er een ’thriller’ van. Met Eijlers driekwartier onder de lat, die in Nederland een verleden heeft bij Volendam, bleek een overwinning een brug te ver. De thuisploeg hield de punten in eigen huis: 27-25.

Verlies Bult
Ook Mark Bult wist, in de week waarin hij bekend maakte zich opnieuw beschikbaar te stellen voor Oranje, niet te winnen. Op bezoek bij HC Erlangen werd een onnodige nederlaag geleden: 30-29. Rechteropbouwer Bult kwam tot drie goals in het Bundesliga-duel.

Foto: MT Melsungen

Advertentie