Skip to main content

Wennemars in de schoenen van Tess Wester

Voor het programma De Nieuws BV dook presentator Erben Wennemars gistermiddag op in Papendal. De voormalig schaatser wilde eens in de schoenen staan van keepster Tess Wester.

Advertentie

“Op weg naar Rio sport ik met allerlei sporters mee”, laat Wennemars weten. Op NPO Radio 1 was te horen dat de presentator moeite had met het tempo. “Denk dat een keepster super belangrijk is in het handbal. Vond het heel erg zwaar. De handbalsters zijn enthousiast en gedreven. Het was onwijs leuk”.

https://www.instagram.com/p/BHNAaXdgrsY/

Voor de sprintkampioen is handbal geen onbekende sport. Het jongere broertje van Wennemars heeft een relatie met international Lynn Knippenborgh. “Ben bijvoorbeeld ook naar de WK finale in Denemarken geweest”, laat hij opgetogen weten.”Verder ga ik wel eens bij Dalfsen kijken. Die zijn zes keer achterelkaar kampioen geworden! Ook heb ik m’n best gedaan dat te behouden“.

Advertentie

Voorproefje
De komende weken gaat Wennemars langs heel veel verschillende olympische sporten. “Ik ga voor televisie en radio reportages maken. Om het gevoel van de Spelen weer te geven”, vertelt Wennemars. Het voorproefje onder de lat was slechts een begin. “Ik vind het een hele mooie sport. Het is snel, agressief en intens. We komen nog een keer voor televisie langs”.

“Ze moeten niet onder de indruk zijn van de grootsheid in Rio”

“Ik kijk uit naar wat de handbaldames gaan doen”, doet het proefkonijn een stiekeme voorspelling. “Het is de eerste keer, met een mooie jonge groep. Ze moeten niet onder de indruk zijn van de grootsheid in Rio. Zoals tegen Noorwegen op het WK. Lekker de schroom eraf gooien. Het beste uit het team halen. Dan is een medaille mogelijk!”.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Jaap van der Pijll, Jasper Steenhuis
Advertentie

Join the discussion 78 Comments