Werk aan de winkel voor Oranje

Het drielandentoernooi in Den Bosch is gewonnen door Zweden dat vanavond beter was dan een zoekend Nederlands team: 23-28.

Advertentie

Net als afgelopen vrijdag tegen Rusland maakte de nationale ploeg, dat op 12 juli op het vliegtuig naar Japan stapt en twee weken later de Olympische Spelen tegen het thuisland opent, in Maaspoort een povere indruk. Via 4-8 en 6-12 klonk bij 9-17 het rustsignaal.

Rinka Duijndam
Ook tegen Zweden was de Nederlandse dekking kwetsbaar. Na de pauze kon Oranje onder meer door een goede invalbeurt van Rinka Duijndam iets aan de achterstand doen. Larissa Nusser tekende een kwartier voor tijd voor de 16-21.

In het slotkwartier liep Zweden, ook geplaatst voor het toernooi in Tokio, weer uit naar 20-27. In die periode liet Nederland het vooral in balbezit afweten door te vaak te missen.

Eind deze maand
Werk aan de winkel voor bondscoach Manu Mayonnade die in Japan geen beroep kan doen op speelsters als Estavana Polman (knieblessure), Jessy Kramer (gestopt) en Yvette Broch (afgemeld). De Oranjedames spelen vanaf eind deze maand in de groepsfase onder meer tegen Noorwegen en Montenegro.

Foto: FotoReza

Advertentie