Skip to main content

Wie moet tegen Kroatië op de linkerhoek?

By 26 januari 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Na Jeffrey Boomhouwer en Rutger ten Velde is ook invaller op de linkerhoek Tommie Falke (foto) op het EK in Hongarije besmet geraakt. Wie moet vanavond tegen Kroatië op de linkerhoek?

Advertentie

De positieve test van Falke is nummer dertien bij Oranje. Tegen Hongarije en IJsland was de nationale ploeg nog compleet. Maar sinds anderhalve week is het hommeles in het Nederlandse kamp. Zelfs de ingevlogen vervangers ontkomen er niet aan.

WK-ticket
Edwin Kippers, na de besmetting van Erlingur Richardsson de invalbondscoach van de Oranjemannen, kan vanavond om 18:00 wanneer Nederland de hoofdfase in Boedapest afsluit mogelijk niet eens beschikken over een specialistische linkerhoek. Tegen Kroatië speelt de nationale ploeg eventueel om plaats drie in de hoofdgroep. Deze positie geeft recht op het spelen om de vijfde plaats van het EK.

Noorwegen is in hoofdgroep 2 derde geworden en zo geplaatst voor de strijd om positie vijf. Deze geeft recht op een WK-ticket. Oranje heeft alleen nog zicht op plaats drie in de poule als om 15:30 IJsland met minder dan zeven verschil van Montenegro verliest.

Duimen voor Boomhouwer
De positief geteste spelers hebben vanochtend opnieuw een staafje in de neus gehad. De hoop is dat de waarden van Jeffrey Boomhouwer, net als de teruggekeerde Robin Schoenaker negen dagen geleden besmet geraakt, voldoende zijn om tegen Kroatië in actie te komen. Dan kan Kippers een linkerhoek inzetten.

Aan het begin van de week viel Niko Blaauw, van nature een opbouwer, even in op de flank. Om 18:00 op Ziggo Sport het antwoord op de vraag in de titel.

Foto: FotoReza

Advertentie