Skip to main content

Wie wordt kampioen in de eerste en tweede divisie?

Het verlengde zaalseizoen nadert de ontknoping. Waar op landelijk niveau gaan kampioenschappen gevierd worden? Een overzicht van de eerste en tweede divisies.

Advertentie

Eerste divisie (vrouwen)
De reserves van VOC gaan aan de leiding en lijken de schaal binnen te gaan hengelen. Op plaats twee staat Westsite uit eveneens Amsterdam. Zij hebben de beste papieren te promoveren.

Eerste divisie (mannen)
Fusieploeg Vrone/Berdos staat als koploper zes punten voor op Quintus 2 en PSV. De Noord-Hollanders, negentien zeges in 22 wedstrijden, moeten nog acht speelrondes overleven.

Tweede divisie A (vrouwen)
ZVBB’21, Voorwaarts en Wijhe staan binnen drie punten van elkaar. De lijstaanvoerder komt uit Overijssel en wordt door Afton Groener gecoacht. Volgend weekend valt de beslissing.

Tweede divisie B (vrouwen)
Over drie wedstrijden weet koploper MEOS uit Nederweert of het na de zomer gaat uitkomen in de eerste divisie. Westlandia en Bevo volgen op respectievelijk twee en drie punten.

Tweede divisie A (heren)
Het Rotterdamse Atomium’61 en het derde van Hellas, waar oud-international Léon van Schie zijn beurten maakt, strijden om de schaal. Doordat de reserves van Hellas reeds uitkomen in de eerste divisie is de nummer één van de competitie al zeker van de gang omhoog.

Tweede divisie B (heren)
Met zes punten voorsprong op Hurry-Up 2 koerst oud-eerste divisionist Rapiditas af op de titel en daarmee promotie. De Limburgers, waar Osvaldo Gomes de trainer/coach is, komen de concurrent uit Zwartemeer volgende week woensdag in eigen huis nog tegen.

Foto: Hans Khoe

Advertentie