Skip to main content

WK over voor kampioenen Duitsland en Denemarken

By 22 januari 2017Buitenland, Voorpagina

Het WK handbal in Frankrijk is op één dag twee kampioenen kwijtgeraakt. In de achtste finale werd zowel Europees kampioen Duitsland als Olympisch kampioen Denemarken uitgeschakeld.

Advertentie

Duitsland, dat vorig jaar verrassend de Europese titel greep, verslikte zich in Qatar. In een zenuwslopende pot trok de Aziatische ploeg met 20-22 aan het langste eind. Met negen treffers was Rafael Caote de grote man aan kant van Qatar. Het vreemdelingenlegioen komt Slovenië tegen in de kwartfinale.

Halt
Ook Denemarken werd een halt toegeroepen. Hongarije, kwalificatie-opponent van Oranje in de strijd om een EK-ticket, was daarvoor verantwoordelijk (27-25). Zo raakt het toernooi in Frankrijk een van de grootste kanshebbers op de wereldtitel kwijt. Dinsdag treft beul Hongarije Noorwegen in de strijd om de halve finale.

Thuisland Frankrijk lijkt de grote favoriet voor het mondiale kampioenschap. De titelhouder ontdeed zich zaterdagavond met 31-25 van IJsland. Dinsdagavond om 19:00 wacht het Zweden van Niclas Ekberg in de kwartfinale.

Advertentie