Skip to main content

Wie wordt de stand-in van Nycke Groot?

By 31 oktober 2017Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Door de zwangerschap van Maura Visser en blessure van Nycke Groot is, een maand voor het WK, de spoeling dun op de spelmakerspositie bij de Oranjedames. Ziggo Sport-commentator Raymond Koning denkt hardop na over waardige stand-ins. 

Advertentie

“Laat ik voorop stellen dat ik liever een Nycke Groot zie die op zestig procent kan spelen, dan ieder ander”, opent Raymond Koning het gesprek over de international die nog een aantal weken revalideren voor de boeg heeft. Vanaf het WK in 2015 groeide de commentator mee met de Oranjedames én de handbalsport. “Ik vind het geweldig dat de sport de aandacht krijgt die het verdiend.”

Talent
Blik vooruit. Over een maand start het WK in Duitsland. Door de dijbeenblessure van Groot moet bondscoach Helle Thomsen nadenken over een vervanger voor de uitblinkende basiskracht. “Ik denk dat Lynn Knippenborg een goede stand-in is”, denkt Koning mee. “Ze heeft ervaring met het spelen van EK’s en WK’s. De stap van de Noorse competitie naar de Bundesliga heeft haar goed gedaan, denk ik. Ze wordt wekelijks belast. Een kandidaat met ervaring.”

“Ze heeft ervaring met het spelen van EK’s en WK’s”

Eind september maakte Delaila Amega, in uitverkocht Eindhoven, haar debuut voor de nationale ploeg. “Ik vind haar een enorm talent”, is de commentator van Ziggo Sport duidelijk over de speelster van TuS Metzingen. “Ik zou haar meenemen naar Duitsland. Al is het om de intensieve trainingsweken in aanloop naar het toernooi mee te maken.”

Advertentie

Schoenaker
Als derde optie geeft Koning een verrassende, nieuwe naam. “Myrthe Schoenaker zou ik ook een acceptabele optie vinden”, is hij overtuigd. “Ze doet het erg goed bij København Handbold. Myrthe is misschien meer een linkeropbouwer, maar komt ook op de middenopbouw tot haar recht. Qua techniek vind ik haar beter dan de huidige linkeropbouwers van Oranje. Het zou een mogelijkheid kunnen zijn.”

“Qua techniek vind ik haar beter dan de huidige linkeropbouwers van Oranje”

Tot slot komt Jessy Kramer ter sprake. De Olympische reserve die in clubverband actief is voor het Franse Toulon. “Een echte gifkikker”, weet Koning. “Maar ze mist het briljante in de aanval van Nycke Groot. Wat ik persoonlijk een interessante vraag vind is: als je voor de zekerheid een extra spelmaker meeneemt naar Duitsland, ten koste van welke positie zal dat dan gaan? Op de linkerhoek is de geblesseerde Michelle Goos een twijfelgeval.”

Alle wedstrijden
In december zendt Ziggo Sport alle WK-duels, inclusief tussentijdse analyses vanuit de studio, van de Oranjedames uit. Raymond Koning neemt vertrouwd plaats achter de microfoon.

Foto: Tina Kolthof

 

Advertentie