ZAP wint moeizaam van KSV

Afgelopen zaterdag speelde ZAP uit tegen KSV in Heerhugowaard. Op papier een makkelijke wedstrijd want het zou een strijd worden tussen de nummer 1 en nummer 11 van de ranglijst. De werkelijkheid was echter anders. Na een 10-12 ruststand werd er uiteindelijk gewonnen met 22-25.

Eerste helft
De wedstrijd begon en ZAP kwam gelijk tot scoren via Riekie Singer. Helaas stond de dekking niet op tijd en kwam KSV via de cirkel gelijk op 1-1. De tweede aanval was het raak voor Lynn Molenaar maar wederom kwam KSV via de cirkel tot scoren. ZAP ging daarom defensiever spelen om zo minder ruimte weg te geven aan de cirkel. KSV had tenslotte geen schutters in de opbouw staan. Dit pakte goed uit en via 2 keer Kim Groen en Dille Alkemade liep ZAP uit naar 2 – 6. Je zou zeggen dat de marge beetje bij beetje werd vergroot maar KSV kwam terug tot 5 – 6. Dit was tekenend voor wedstrijd. ZAP kreeg te makkelijke doelpunten tegen. De focus ontbrak en ook werd er telkens te veel ruimte weggegeven aan de cirkel. Daarnaast werd er in de aanval niet genoeg afgerond terwijl de spelers vrij voor het doel kwamen. Ondanks het matige spel was de vechtlust er echter wel bij ZAP. Gedurende de hele wedstrijd wordt er geknokt voor elkaar. Uiteindelijk via 2 keer Maaike Dalmaijer en Anniek Bruin gingen KSV en ZAP rusten: 10- 12.

Tweede helft
In de tweede helft was het ZAP dat de score opende. Via Carlien Smit en Riekie Singer vergrootte ZAP de marge naar 4 doelpunten. Helaas kwam ZAP in ondertal en wist KSV te makkelijk te scoren via de linkerhoek, 11-14. In ondertal werd de aanval goed opgezet als collectief en kwam Kim Groen tot scoren op de rechteropbouw. ZAP was weer compleet en onderschepte in de verdediging de bal. Kim Oele was ontsnapt en maakte deze break-out netjes af. De tweede helft kon ZAP de dekking niet op orde krijgen doordat er vaak verdedigt moest worden in ondertal. Dit gebeurde zo’n 5 keer en de tijdstraffen die werden gepakt waren veelal onnodig. Gelukkig wist KSV hier niet altijd gebruik van te maken en bleef ook ZAP scoren. Deze wedstrijd werden alle 6 de penalty’s verzilverd door ons penaltykanon Riekie Singer. Met nog 5 minuten op de klok was het Dille Alkemade die goed gebruik maakte van de ruimte en de 20-23 op het scorebord zette. Het was een kwestie van de wedstrijd rustig uitspelen. Uiteindelijk ging de zoomer bij 22-25 en is ZAP weer een stapje dichterbij het kampioenschap in de Tweede Divisie. Elke wedstrijd is een finale voor ZAP want tegen elke tegenstander moet er 60 minuten hard geknokt worden voor de punten.

Aanstaande zaterdag speelt ZAP weer vertrouwt thuis in de Zwaluwenvlucht hal. Om 20.30 uur treden zij aan tegen Olympia. Wij hopen weer dat we op jullie steun kunnen rekenen en neem je toeters en bellers mee. Help ons om de punten in Breezand te houden!

Lynn Molenaar 4, Riekie Singer 7 (6p), Kim Oele, 3, Dille Alkemade 3, Kim Groen 4, Maaike Dalmaijer 3, Anniek Bruin 1